<<<< ZPĚT

2. Mistrovství ČR ve flyballu - Nová Ves 4. 9. 2005

Při popisu této akce musím začít už sobotou 3.9.2005, protože příprava mistrovství nemohla samozřejmě proběhnout úplně bez komplikací. Tou komplikací byla sice milá, ale časově docela náročná exhibice flyballu, kterou jsme přislíbili jezdeckému klubu ve Ctěnicích u příležitosti závodů konaných v jejich překrásném areálu v sobotu odpoledne. Instrukce zněla, sejít se na místě ve 14 hodin, chvíli počkat na možnost vklínit se do koňského programu, postavit dráhy, ukázat dva, tři běhy a rychle se přesunout do Nové Vsi, abychom připravili dráhy a všechno, co se dopředu připravit dá na nedělní mistrovství.  Ve dvě jsme byli ve Ctěnicích a ouha – na vyvěšeném programu byla naše exhibice pevně stanovena na 16:15 hodin. No co se dalo dělat – někdo se šel projít, někdo popíjel míchané nápoje (moc dobré) v nádherném areálu ctěnického zámku a někdo sháněl na poslední chvíli veterináře kvůli razítku na neděli :-)))

Koňské klání v parkuru se protahovalo a protahovalo a nakonec jsme se dostali na řadu skoro až v pět hodin a to jsme ještě stavěli překážky v době, kdy kousek od nás předváděli staro-kladrubskou klisnu (naprosto přenádhernou) a drezúru asi španělského koně – v koních se moc nevyznám, ale bylo to pěkné.

No a pak už jsme se předváděli my – začátek byl trošku dost chaos, Fesina i Kitrinka běžely k boxu druhého družstva, ale rychle se srovnaly a ukázka se divákům nakonec moc líbila – jejich komentáře ovšem byly velice osobité. Po předvedení jsme rychle všechno sbalili a vyrazili směr Nová ves v koloně aut, která se ale rychle rozdělila, neb někteří rychle pochopili, že se vydala úplně opačným směrem než Nová Ves leží. Do Nové Vsi ale nakonec všichni dorazili a začalo se připravovat, tj. vykládat obrovské množství věcí z aut – spousty věcných cen připravených pro vítěze i poražené, překážky, boxy, sítě, míčky....... Stavěli jsme dráhy a pořád jsme je přeměřovali a přestavovali a kolem jsme stavěli plůtky a všechno to trvalo děsně dlouho a nakonec jsme skončili až v půl osmé večer a nezasvěcený mohl nabýt dojmu, že jsme banda cvoků, co pracně několik hodin vyměřovala a stavěla dráhy, aby je nakonec zase rozebrala a uklidila – na place totiž zbyly jen ty plůtky a dvě pískem vysypané čáry a nějaké plíšky v trávě.

No a v neděli to vypuklo – sjeli jsme se v Nové Vsi v osm hodin ráno, rozestavěli překážky a všechno ostatní, aby v půl desáté vypuklo mistrovství. Zúčastnilo se šest družstev z původně plánovaných sedmi – Poláci bohužel nedorazili.

Dopoledne se běhal Round Robin, kde se naše družstvo Hop Trop Prague umístilo na fantastickém 1. místě – porazili jsme dokonce i favority Dream´s Family, naše hlavní soupeře. Naše družstvo běhalo ve složení Jim (kříženec), Leo (kříženec), Kitri (BO), Ginny (pudl), Tessy (parson russel) a Fessy (BC). Přestože Fesinčin začátek byl naprosto šílený – předvedla totéž co v sobotu ve Ctěnicích – jakmile se začalo běhat naostro, byla fantastická.

V poledne jsme si odskočili na oběd do blízké hospody a posilnili se na odpolední Double Elimination, kde se nám dařilo až do chvíle, kdy nás porazila Chlumecká lavina, což znamenalo, že žádný další běh už nesmíme prohrát, pokud chceme ve finále bojovat s Dreamsema. V dalším běhu jsme zvítězili nad družstvem Alea a hned (dostali jsme jen 5 minut pauzu na oddech) následoval znovu běh s Chlumeckou lavinou, kde jsme věděli, že nesmíme prohrát – takže nervíky samozřejmě pracovaly a chybky se urodily a to hned několik, takže jsme bohužel nakonec prohráli, což nás dost mrzelo, ale i tak to znamenalo krásné třetí místo na tomto mistrovství, které nakonec vyhrálo družstvo Dream´s Family a na druhém místě se po naprosto nevydařeném finalovém běhu umístila Chlumecká lavina (píšu, že nevydařený běh, protože Elton, startovní pes chlumeckých se rozhodl, že soupeř má lepší box a hned při dvou startech vyrazil místo přes překážky rovnou šikmo k boxu soupeře, čímž bohužel běh o první místo rozhodl aniž by divákům dopřál napětí ze souboje). Čtvrté místo vybojovali Hop Trop Práskové a na pátém a šestém místě se umístili Alea, tým Snů a tým Naděje.

Vyhlášení výsledků bylo velkolepé, hlavně díky krásným a početným cenám nejen pro vítěze, ale i pro poražené účastníky. Všechno je zdokumentováno ve Fotogalerii, takže můžete vidět, kolik jsme toho dostali.

Závěrem bych ráda napsala, že tahle akce byla fantastická, máme spoustu zážitků z boje i ze zákulisí příprav mistrovství (některé to zmohlo tak, že se povalovaly na startu při stavění dráhy – viz. fotky Ivči), Tomáš udělal spoustu krásných fotek, občas jsme se zdravě rozčílili a taky dost nachechtali - třeba když nás Kristýna nutila, abychom jí přečetli nápis ze zad jejího trička, které ale žádný nápis nemělo, neb si ho Kristýna převlékla :-)))). Bylo nám dost vedro, protože vyšlo nádherné počasí a sluníčko pražilo celý den a psi byli nadšení, že se něco děje a je u toho taková nabitá atmosféra, takže pořád štěkali a štěkali jak blázni (Timeček vytrhnul i kolík ze země, jak se rval na dráhu). Bylo fajn i to, že přijeli fandit kamarádi, příbuzní a zastavili se i kolem projíždějící, takže přispěli k atmosféře velké akce. Určitě jsem zapomněla napsat spoustu dalších zážitků, ale ty jsme si jistě všichni uložili někde v paměti, takže budeme mít na co vzpomínat.

 

<<<< ZPĚT